Over de FZK

Historie

Het is al weer een aantal jaren geleden (1980 – 1995) dat het zaalvoetbal in Kampen hoogtijdagen vierde. Tal van selectiespelers van plaatselijke voetbalclubs speelden in de zaal en brachten het niveau op een hoger peil. Tribunes zaten tjokvol.

Tijdens de toernooien in de kerstvakantie om het Kampioenschap van Kampen was het vechten om een plekje. Het Van Dijk’s Boekhuis toernooi was een begrip! Professionalisering van het veldvoetbal en wellicht andere oorzaken hebben er in de jaren ’90 toe geleid dat het zaalvoetbal drastisch inzakte.

Gerenommeerde teams als DOSK/Hooisma, KHC/Flockprint en diverse andere degradeerden of verdwenen zelfs helemaal. Het hoogste niveau is op dit moment enkele klassen lager dan toen.
Enkele teams van verenigingen spelen nu KNVB.

Federatie van Zaalvoetbalverenigingen in Kampen

De Federatie van Zaalvoetbalverenigingen in Kampen (FZK) werd opgericht in 1988 op initiatief van Auke Koffeman. De reden van de oprichting was dat de zaalvoetbalverenigingen samen een vuist konden maken richting de Kamper Politiek om gunstige sporthaluren te kunnen bedingen. Dit had succes en er werden enkele uren toegezegd. Hetzelfde jaar werd een FZK-competitie in het leven geroepen, welke naast de KNVB-competitie werd gespeeld. Het ging zo goed dat het jaar erop sporthal Cellesbroek de gehele donderdagavond ter beschikking werd gesteld. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds het geval.
Daarnaast is de FZK gegroeid tot een stichting, die 25 teams in haar competitie heeft spelen.

Contact gegevens Stichting en aangesloten verenigingen.

Stichting FZK:
Secretaris: J. Driessen.
E-mailadres: fzkkampen@fzkkampen.nl

Penningmeester: I. Barneveld

Voorzitter: KZVV’75 seizoen 2022 -2023

Aangesloten verenigingen:

Amicitia/Koffeman:
Secretaris: Z. Koffeman – Hup
E-mailadres: sjaan@koffemanbouw.nl

KZVV’75:
Secretaris: H. Teekman
E-mailadres: secretariaat@hteekman.nl

Futisala:
Secretaris: H. Adema
E-mailadres: harmenadema@msn.com

Futsal DOS:
Secretaris: T. Bosch
E-mailadres: tonianbosch@hotmail.com

KHC:
Secretaris: W. Veenstra
E-mailadres: willemveenstra10@gmail.com