Bijna winterstop

Namens het FZK bestuur mag ik jullie fijne feestdagen, een mooie jaarwisseling en een gezond, vreugdevol en sportief 2024 wensen.

Eigenlijk hadden we dit jaar moeten stilstaan dat de FZK officieel al 30 jaar actief is in Kampen.

Stichting Federatie van Zaalvoetbalverenigingen in Kampen.

Opgericht: 09 april 1993.

Officieus werd er door de diverse verengingen (Haweka, KZVV’75, Van Dijks Boekhuis, Allotria en Bouwbedrijf Hup) al een programma afgewerkt in de zaal, die Sjaan Koffeman en ik met andere leden van Bouwbedrijf Hup droegen daar ons steentje ook bij. We hebben het nu over 1989. Meestal voetbalden dan de teams die, die week geen KNVB competitieverplichtingen hadden.
De KNVB competitie werd steeds minder aantrekkelijk en de teams kwamen meer toe aan voetballen binnen de FZK en op normale tijden zonder reisuren.  Uiteindelijk zijn we (bovenstaande verenigingen) naar de notaris gegaan en hebben ons ingeschreven. Auke koffeman was één van de bestuursleden die dit gerealiseerd hebben.De najaarscompetitie zit er weer bijna op. Laatste competitiewedstrijden worden deze week gespeeld en daarna gaan we over naar de poulewedstrijden waar in gestreden wordt om het kampioenschap, promotie of degradatie. Iedereen begint met het zelfde aantal punten die het team na deze week heeft gescoord. 

In de beker zijn de volgende teams door:

KHC 1
Futsal DOS 5
Futisala 1
KZVV’75 D
Futisala 6
Futisala 5
Futsal DOS 7
Futsal DOS 8

Wanneer deze wedstrijden gespeeld worden, is op dit moment een vraagteken. Net zoals we de voorjaarscompetitie 2024 kunnen starten met 24 teams, nu Futsal Dos 8 en 4 samen gaan in de 1ste Klasse. Misschien komt er onder de kerstboom nog een team te voorschijn! 

Veel plezier de komende dagen en zorg dat je in 2024 ook de bal nog kunt raken.

Jan Driessen,
secretaris/competitieleider FZK.