Beker en competitie eindfase

De winnaars van de volgende bekerronde (ook hier geldt bij een gelijkspel wint het team die het eerst met 1-0 voor komt te staan) plaatsen zich voor het eindtoernooi op donderdag 06 juli in sporthal Cellesbroek. KZVV D is al zeker één van de deelnemers. 

Na 25 mei worden de nieuwe poules samen gesteld. Omdat dit kort dag is om voor de eerste week nog een goede mix te maken, zal ik dinsdag 30 mei de hoofdklasse indelen en op 01 juni de 2e Klasse. De nummers 5 tegen 7 de eerste  wedstrijd. 1 tegen 3 de 2e. 6 tegen 8 3e wedstrijd en 2 tegen 4 de laatste. Daarna zal ik kijken of verenigingsteams weer zoveel mogelijk aaneengesloten geprogrammeerd kunnen worden.

Wanneer er nieuwe poules ontstaan, de 4 hoogste teams in de hfd – en 2e klasse strijden om het kampioenschap en promotie (2e klasse) en de overige teams strijden om degradatie (hfd klasse) te ontlopen. Het aantal punten wat je hebt gescoord in de normale competitie neem je mee naar de poules. Echter kan een nummer 5 of lager in de normale competitie geen kampioen worden of promoveren. Nummer 5 of lager wordt dan eerste in hun poule. De nummer 4 of hoger in de normale competitie zal ook niet kunnen degraderen. Nummer 4 of hoger wordt dan laatste in hun poule. Anders zou het kunnen dat de nummer 5 alle wedstrijden wint in de poule (9 punten) en de bovenste teams alle wedstrijden gelijkspelen (3 punten) en ze op deze manier (competitievervalsing) inhalen. Vandaar deze beslissing.

Het bestuur heeft beslist dat er uit elke Klasse 2 teams degraderen (hfd – en 1ste Klasse) en 2 teams promoveren (1ste – en 2e- Klasse). 

Ook zal er weer voor de kampioenen en de bekerwinnaar aan het eind van een competitie een bijdrage in de consumpties worden verstrekt.

Voor 14 mei worden alle teams verzocht om aan hun vereniging door te geven of ze ingeschreven willen worden voor het seizoen 2023 – 2024. Aan de hand van de inschrijvingen worden de zalen ingehuurd. Tevens kunnen zich nieuwe teams zich aanmelden. Zij beginnen in de 2e Klasse en bij meerdere teams zou dit inhouden dat er een verschuiving komt. Maar laten we eerst maar eens kijken waar we het nieuwe seizoen mee starten.

De aangebroken weekjes komen eraan met koningsdag, dodenherdenking, Hemelvaartsdag en natuurlijk de avondvierdaagse. 

Succes nog even en geniet waar het kan van de komende dagen en toon respect wanneer het nodig is.

Namens het FZK bestuur,

Secretaris/competitieleider Jan Driessen.